Використовується як спеція та харчовий барвник, ачіоте (також відомий як аннато) є інгредієнтом яскравого відтінку, який може надати м’якого солодкого та землистого аромату різноманітності рецептів Латинської Америки та Південно-Східної Азії.
Що таке Achiote?
Смак: горіхово-солодкий
Найпопулярніше використання: соуси, супи, рагу, маринади
Ачіоте випускається у двох формах: паста та порошок. Ця яскраво-помаранчева спеція, виготовлена з меленого насіння аннато, має перцевий аромат і тонкий смак, який описують як горіховий, солодкий і земляний. Він походить із тропічних районів Америки та найчастіше використовується в кулінарії Мексики, Центральної та Північної Південної Америки та Філіппін.
Цей барвистий порошок надає стравам яскравих відтінків жовтого, помаранчевого та червоного, залежно від способу приготування та інших інгредієнтів.
При зберіганні в герметичному контейнері в прохолодному, сухому, темному місці порошок ачіоте може зберігатися до трьох років. Паста ачіоте може зберігатися у закритому контейнері у холодильнику до кількох місяців.
Як використовувати Achiote?
Ачіоте в тій чи іншій формі з’являється в багатьох основних мексиканських стравах, від соусів до рагу. Його можна використовувати в маринаді чи сухих спеціях для м’яса та морепродуктів, або змішувати з олією.