fbpx
Зворотній дзвінок

Довідник спецій. Ачіоте (Аннато)

 

Використовується як спеція та харчовий барвник, ачіоте (також відомий як аннато) є інгредієнтом яскравого відтінку, який може надати м’якого солодкого та землистого аромату різноманітності рецептів Латинської Америки та Південно-Східної Азії.

 

Що таке Achiote?

Смак: горіхово-солодкий

Найпопулярніше використання: соуси, супи, рагу, маринади

 

 

Ачіоте випускається у двох формах: паста та порошок. Ця яскраво-помаранчева спеція, виготовлена ​​з меленого насіння аннато, має перцевий аромат і тонкий смак, який описують як горіховий, солодкий і земляний. Він походить із тропічних районів Америки та найчастіше використовується в кулінарії Мексики, Центральної та Північної Південної Америки та Філіппін.

 

 

Цей барвистий порошок надає стравам яскравих відтінків жовтого, помаранчевого та червоного, залежно від способу приготування та інших інгредієнтів.

 

При зберіганні в герметичному контейнері в прохолодному, сухому, темному місці порошок ачіоте може зберігатися до трьох років. Паста ачіоте може зберігатися у закритому контейнері у холодильнику до кількох місяців.

 

Як використовувати Achiote?

 

Ачіоте в тій чи іншій формі з’являється в багатьох основних мексиканських стравах, від соусів до рагу. Його можна використовувати в маринаді чи сухих спеціях для м’яса та морепродуктів, або змішувати з олією.