Пряність, також відома як хінг або ілан, є основним інгредієнтом індійської кухні. Використовується у м′ясних та у вегетаріанських рецептах. Завдячуючи різкому запаху цей порошок може здаватися приторним, але будьте впевнені, він розсіюється під час приготування, надаючи стравам насичений пікантний смак.
Що таке Asafoetida?
Смак: гострийНайпопулярніше використання: індійська кухня, заміна часнику та цибулі
Асафетида — гостра спеція, яка використовується в кулінарії, а також як засіб для травлення. Родом із Центральної Азії, зокрема з Ірану та Індії, асафетида походить з дуже незвичайного джерела. Пряність виготовляють шляхом збирання соку з відкритого кореня рослини сімейства морквяних. Сік висушують і подрібнюють, утворюючи порошок коричневого кольору, яким можна посипати страви.
Сік містить багато тих самих сполук сірки, які містяться в цибулі. У сухому вигляді він має дуже сильний запах, який, багатьом, нагадує запах сиру. Проте, хвилюватися не варто – коли пряність додається під час приготування, вона набуває ніжного смаку.
Важливо зберігати асафетиду в герметичному контейнері, оскільки її сильний аромат може вплинути на прянощі та продукти, які знаходяться поблизу. При зберіганні в прохолодному, сухому та темному місці він може зберігатися до одного року.
Як використовувати асафетиду?
Асафетиду використовують у солоних стравах, часто для додання повнішого смаку, імітуючи смак цибулі, часнику, яєць і навіть м’яса. Це основний інгредієнт індійської кухні, який зазвичай використовують разом із куркумою в стравах з сочевиці, як-от дал, а також в різноманітнихм′ясних та овочевих стравах.