fbpx
Зворотній дзвінок

Кроклик у соєвому соусі

 

 

Що може бути смачнішим за кролика? Лише правильно приготований кролик!

Ніжне і водночас соковите м′ясо може потішити смаки найвишуканіших гурманів. Кроляче м′ясо універсальне. З нього можна приготувати, як повсякденну страву, так і смакоту призначену для святкового столу, з особливої нагоди.

Сьогодні пропонуємо вашій увазі, особливий рецепт кролика в соєвому соусі.

 

Кролика можна готувати цілою тушкою і порційними шматочками – так м′ясо краще маринується, що впливає на смакові якості страви. Готувати можна з будь-якими овочами – цибуля, часник, морква. Можна додати броколі, солодкий перець, цвітну капусту. Залежить від вашої фантазії та особистих смаків.

 

На смакові характеристики страви, яку ви збираєтесь готувати, можуть впливати багато факторів - свіжість кролика, на чому він був вигодуваний, чи правильно був забитий.

То ж, не зневажайте якістю інгредієнтів, аби їжа, яку ви готуватимете, виходила і смачною і корисною.

Свіжого кролика, вигодуваного на натуральних кормах, ви можете замовити на matix.com.ua

А тепер перейдімо безпосередньо до рецепту!

 

Інгредієнти

 

Кролик 1,7-2 кг.

Цибуля жовта  - 300 гр.

Часник – 5-7 зубчиків

Майонез – 2-3 ст. л.

Соєвий соус – 2-3 ст. л.

Лимонний сік - 2-3 ст. л.

Аджика – 1 ст. л.

Сметана – 250 мл.

Вода – 1-2 склянки

Лавровий лист – 1-2 шт.

Розмарин – 1 ч. л.

Рослинна олія – 30 мл.

Перець чорний свіжомелений – за смаком

Сіль – за смаком

 

Підготуйте всі інгредієнти

 

 

Кролика миємо, обсушуємо, розділяємо на порційні частини і складаємо до миски.

 

 

Додайте сок лимону, соєвий соус, аджику, майонез, подрібнений лавровий лист, розмарин, сіль та перець.

 

 

Перемішайте та поставте кролика до холодильнику, маринуватися на 7-10 годин. М'ясо під час маринування, бажано періодично перемішувати.

 

 

Наріжте цибулю та моркву

 

 

Обсмажте овочі на рослинній олії.

 

 

Додайте сметану, подрібнений часник, сіль за смаком та протушкуйте пару хвилин.

 

 

Влийте підігріту попередньо воду (її кількість залежатиме від бажаної кількості соусу), доведіть суміш до кипіння та зніміть з плити.

 

 

Обсмажте кролика на сильному вогні з усіх боків, до появи рум′яної шкірки, аби всі соки залишились всередині.

 

 

Перекладіть обсмажені шматочки до форми для запікання.

 

 

Полийте кролика соусом та накрийте форму кришкою, або фольгою і запікайте у духовці при температурі 180-200 °С – 50 хвилин.

За 10-15 хвилин до готовності знімаємо кришку чи фольгу – підрум′янити страву і можна подавати до столу.

 

 

Смакуйте із задоволенням!