Класичне курча тапака – це нереальна смакота. Страва, як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу.
Інгредієнти
Коріандр (насіння) – 1 ст.л;
Зіра (порошок) – 1 чайна л.;
Сіль за смаком – за смаком;
Мелений чорний перець – за смаком;
Мелений червоний перець – за смаком;
Рослинна олія – 1-2 ст. л.;
Вершкове масло – 1 ст. л.
Крок 1
Гострим ножем розріжте курча по середині грудки, «розгорніть» та викладіть серединою до низу. Злегка відбийте тушку молоточком.
Крок 2
Потовчіть у ступці насіння коріандру та змішайте з чорним, щойно молотим перцем та зірою.
Крок 3
Відбите курча, посоліть та натріть сумішшю зіри, перцю та коріандру та покладіть до холодильника на 3-5 годин маринуватися, можна і на цілу ніч.
Крок 4
Налийте до пательні олії та масла і розігрійте на середньому вогні.
Крок 5
Покладіть курча на пательню, спинкою догори.
Крок 6
На спинку курчати, покладіть пласку тарілку, а зверху поставте гніт (що-небудь важкеньке) для щільного притискання.
Крок 7
Обсмажуйте курча впродовж 20-30 хвилин, перевертаючи кожні 5-7 хвилин. І не забувайте знову ставити гніт. Наша мета – зробити курча пласким і досягти утворення смачної шкоринки.
Готове курча тапака, буде мати коричнево-золотавий колір, а м’ясо легко відділятиметься від кісточок.
Смачного!