fbpx
Зворотній дзвінок

Курча тапака (табака) класичне

 

 

Класичне курча тапака – це нереальна смакота. Страва, як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу.

 

Інгредієнти

 

Курчата

Коріандр (насіння) – 1 ст.л;

Зіра (порошок) – 1 чайна л.;

Сіль за смаком – за смаком;

Мелений чорний перець – за смаком;

Мелений червоний перець – за смаком;

Рослинна олія – 1-2 ст. л.;

Вершкове масло – 1 ст. л.

 

 

Крок 1

Гострим ножем розріжте курча по середині грудки, «розгорніть» та викладіть серединою до низу. Злегка відбийте тушку молоточком.

 

Крок 2

Потовчіть у ступці насіння коріандру та змішайте з чорним, щойно молотим перцем та зірою.

 

Крок 3

Відбите курча, посоліть та натріть сумішшю зіри, перцю та коріандру та покладіть до холодильника на 3-5 годин маринуватися, можна і на цілу ніч.

 



Крок 4

Налийте до пательні олії та масла і розігрійте на середньому вогні.

 

Крок 5

Покладіть курча на пательню, спинкою догори.

 

Крок 6

На спинку курчати, покладіть пласку тарілку, а зверху поставте гніт (що-небудь важкеньке) для щільного притискання.

 

Крок 7

Обсмажуйте курча впродовж 20-30 хвилин, перевертаючи кожні 5-7 хвилин. І не забувайте знову ставити гніт. Наша мета – зробити курча пласким і досягти утворення смачної шкоринки.

 

Готове курча тапака, буде мати коричнево-золотавий колір, а м’ясо легко відділятиметься від кісточок.

 

 

Смачного!