fbpx
Зворотній дзвінок

Курячі грудки у вершково-часниковому соусі

 

курячі грудки у чарівному часниковому соусі, поєднані зі смаженими цибулею, часником та вершками – найкращий варіант смачної родинної вечері!

 

 

Рецепт достатньо простий. Приготування не забирає багато часу. І як наслідок смачна та поживна страва.

Хрустка, золотиста грудка ззовні → ніжна та соковита всередині → злегка тушкована у вершковому соусі з ароматом сиру та часнику.

Курячі грудки, зазвичай, мають погану репутацію через те, що вони занадто сухі. Однак за цим рецептом ви зможете приготувати страву, що змінить вашу думку про курячі грудки.

 

 

Інгредієнти

Для курки:

Курячі грудки – 2-3 шт.

Борошно пшеничне (кукурудзяне) – 4 ст. л.

Сир Пармезан тертий на тертушці – 4 ст. л.

Сіль – 1 ч. л.

Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Для соусу:

Оливкова олія – 4-5 ст. л.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Цибулина жовта ріпчаста – 1 шт.

Часник – 10-12 зубчиків

Курячий бульйон (при відсутності замінювати водою) 200 мл.

Вершки (жирні) – 200 мл.

Сир Пармезан натертий – ½ склянки

Свіжа подрібнена петрушка (для подачі) – 2-3 ст. л.

 

Приготування

Якщо грудки достатньо товсті, їх можна розрізати навпіл, аби вони зробилися тоншими, що пришвидшить приготування.

 

Приправте грудки сіллю та перцем.

 

У неглибокій мисці змішайте борошно та тертий сир І обваляйте м′ясо у суміші.

 

Розігрійте сковороду з олією та вершковим маслом та обсмажте курячі грудки до золотавого кольору – 4-5 хв., з кожного боку, в залежності від товщини курячих грудок. Викладіть їх на окрему тарілку.


Обсмажте на тій же сковороді, порізану кубиками цибулину. Потім додайте часник – половину дрібно поріжте, а іншу половину почавіть пласким боком ножа – смажити 2-3 хв., до появи часникового аромату. Додайте бульйон (воду), він має розчинити карамелізовані залишки на сковороді. Просмажте суміш 3-5 хв.

 

Послабте вогонь до середньо-слабкого та додайте вершки, доведіть до слабкого кипіння і потримайте так 2-3 хв., аби всі смаки поєдналися.

 

Додайте тертий пармезан і через хвилину, покладіть грудки до соусу.

Спробуйте соус на смак та при необхідності додайте солі та перцю.

Протушкуйте грудки 3-5 хв, щоб соус став густішим, а м′ясо ввібрало його смаки.

 

 

Прикрасьте страву свіжою петрушкою і можна подавати до столу.

На гарнір підійде – відварний рис, або картопляне пюре.