fbpx
Зворотній дзвінок

Курячі грудки у вершково-грибному соусі

 

Страву, яку подають у ресторанах, надзвичайно швидко та легко приготувати на власній кухні. Ароматні курячі грудки зі справжнім італійським смаком! Ідеально підходить для приготування на вихідних, або ввечері. Це рецепт курки, який ви будете готувати знову і знову.

 

 

Інгредієнти

 

Куряча грудка – 2 шт

Борошно пшеничне - 1/2 склянки

Сіль – 1 ч. л.

Часниковий порошок – 1 ч. л.

Чорний перець мелений 1/2 ч. л.

Оливкова олія – 1 ст. л.

Вершкове масло – 2 ст. л.

 

Соус

Вершкове масло – 1 ст. л.

Гриби – 250 г.

Часник – 5 зубчиків

Вино сухе біле – 1/2 склянки

Курячий бульйон – 1/2 склянки

Вершки - 3/4 склянки

Петрушка свіжа - 2 столові ложки

 

 

Приготування

 

Розріжте курячі грудки навпіл горизонтально, щоб отримати чотири філе.

Змішайте борошно, сіль, часниковий порошок і перець у неглибокій мисці. Обваляйте курку в борошняній суміші та струсіть надлишки.

Розігрійте 1 столову ложку олії та 2 столові ложки вершкового масла в 12-дюймовій сковороді на середньому вогні.

Обсмажте курячі грудки до золотавого кольору з обох боків (приблизно 3-5 хвилини з кожного боку). Перекладіть на теплу тарілку, накрийте фольгою і тримайте в теплі.

 

 

У ту ж саму сковороду додайте 1 ст. л. вершкового масла. Додайте нарізані гриби, та обсмажуйте 2-3 хвилини, поки не підрум’яняться.

Додайте подрібнений часник і смажте до появи аромату приблизно 1 хвилину.

Влийте вино та бульйон смажте на повільному вогні, поки не зменшиться вдвічі й не почне густіти (приблизно 8-10 хвилин).

 

 

Влийте вершки, перемішайте і покладіть до сковороди підсмажені грудки. Смажте все разом, поки соус не загусне (приблизно 3 хвилини).

 

 

Прикрасьте подрібненою петрушкою і відразу подавайте.

На гарнір можна приготувати макарони, або варений рис.