Дізнайтеся, як приготувати курячий шніцель, який буде хрустким, соковитим та швидким у приготуванні.
Шніцель можна готувати з будь-якого виду м’яса - з свинини, з телятини і з курки.
Особливості курячого шніцеля.
Супер хрустка курка.
Якщо ви любите хрустку курку, то цей шніцель для вас. Його спочатку обвалюють у приправленому борошні, яйцях і нарешті, у панірувальних сухарях, а потім обсмажують до ідеальної хрусткої скоринки.
Соковитий і Ніжний.
Хрусткий зовні цей курячий шніцель надзвичайно соковитий і ніжний всередині.
Швидко і легко.
Після того, як ви обваляєте курку в борошні, яйцях і панірувальних сухарях, вона дуже швидко смажиться, що робить цю страву неймовірно легкою та швидкою!
Інгредієнти
курячі грудки – 1 кг
сіль – 4 ч. л. (або за смаком)
чорний перець – 4 ч. л. (або за смаком)
борошно пшеничне – 1/2 склянки
панірувальні сухарі – 1/2 склянки
яйця – 3 шт.
діжонська гірчиця – 1 ч. л.
свіжоподрібна петрушка – 2-3 ст. л. (для гарніру)
олія рослинна (для смаження)
Подавати з діжонською гірчицею. На гарнір – картопляне пюре.
Приготування
Поріжте курячі грудки на зручні для вас шматочки. За бажанням м′ясо можна відбити для зменшення товщини майбутнього шніцеля. Хоча куряча грудка і без того, достатньо ніжна. Приправте курячі шматочки сіллю та перцем.
В одній тарілці змішайте борошно з 1 ч. л. солі та 1 ч. л. перцю. В іншій перемішайте панірувальні сухарі з 1 ч. л. солі та 1 ч. л. перцю. А в третій збийте яйця з 1 ч. л. солі та 1 ч. л. гірчиці
Обваляйте шматочки в борошні, потім занурте у збиті яйця і знову обваляйте в панірувальних сухярях.
Розігрійте олію у сковороді і добре обсмажте шніцелі (олія має шипіти). Під час смаження шніцелів, за потреби можна додавати олії у сковороду. Смажити слід 3-4 хвилини з кожного боку, або доки шніцель не набуде залотавого кольору.
При подачі додаємо до шніцеля дольку лимону, аби здобрювати м'ясо соком та діжонську гірчицю.