fbpx
Зворотній дзвінок

Шніцель з курки

 

Дізнайтеся, як приготувати курячий шніцель, який буде хрустким, соковитим та швидким у приготуванні.

 

 

Шніцель можна готувати з будь-якого виду м’яса - з свинини, з телятини і з курки.

 

Особливості курячого шніцеля.

 

Супер хрустка курка.
Якщо ви любите хрустку курку, то цей шніцель для вас. Його спочатку обвалюють у приправленому борошні, яйцях і нарешті, у панірувальних сухарях, а потім обсмажують до ідеальної хрусткої скоринки.

 

Соковитий і Ніжний.

Хрусткий зовні цей курячий шніцель надзвичайно соковитий і ніжний всередині.

 

Швидко і легко.

Після того, як ви обваляєте курку в борошні, яйцях і панірувальних сухарях, вона дуже швидко смажиться, що робить цю страву неймовірно легкою та швидкою!

 

 

Інгредієнти

 

курячі грудки – 1 кг

сіль – 4 ч. л. (або за смаком)

чорний перець – 4 ч. л. (або за смаком)

борошно пшеничне – 1/2 склянки

панірувальні сухарі – 1/2 склянки

яйця – 3 шт.

діжонська гірчиця – 1 ч. л.

свіжоподрібна петрушка – 2-3 ст. л. (для гарніру)

олія рослинна (для смаження)

Подавати з діжонською гірчицею. На гарнір – картопляне пюре.

 

 

Приготування

 

Поріжте курячі грудки на зручні для вас шматочки. За бажанням м′ясо можна відбити для зменшення товщини майбутнього шніцеля. Хоча куряча грудка і без того, достатньо ніжна. Приправте курячі шматочки сіллю та перцем.

 

В одній тарілці змішайте борошно з 1 ч. л. солі та 1 ч. л. перцю. В іншій перемішайте панірувальні сухарі з 1 ч. л. солі та 1 ч. л. перцю. А в третій збийте яйця з 1 ч. л. солі та 1 ч. л. гірчиці

 

Обваляйте шматочки в борошні, потім занурте у збиті яйця і знову обваляйте в панірувальних сухярях.

 

Розігрійте олію у сковороді і добре обсмажте шніцелі (олія має шипіти). Під час смаження шніцелів, за потреби можна додавати олії у сковороду. Смажити слід 3-4 хвилини з кожного боку, або доки шніцель не набуде залотавого кольору.

 

При подачі додаємо до шніцеля дольку лимону, аби здобрювати м'ясо соком та діжонську гірчицю.